lördag 30 april 2011

BB Couture - Frontier woman

Då har jag återigen fått på mig ett grönt lack, jag som inte är stormförtjust i just grönt. Och jag måste säga att det är synd, men jag brukar bara inte tycka att jag klär i denna färg. Men Frontier woman passar till och med JAG i! Då är det snyggt...




Ser ni det blå-silvriga skimmret? Åh, så fint. Och lättlackat! Två lager räckte alldeles utmärkt.

onsdag 27 april 2011

China Glaze Strawberry Fields

Jag gillar verkligen denna typ av rosa. Själva basen är underbar, och sedan innehåller det massor av glass fleck-skimmer i guld. Lovely!





Ni ser ju hur fint det är... Lite liknande Ahoy, men skimmret är guldigare här och basen lite mer rosa. Men de påminner ändå om varandra tycker jag.

Formulan var bra. Tre lager har jag på, men hade nog klarat mig med två lite tjockare. Snabbtorkat och lägger sig jämnt och fint.

En liten parentes... Jag började min första praktikvecka nu i måndags, och detta lack var perfekt. I-ögonfallande, fast inte "för mycket".

torsdag 21 april 2011

Illamasqua Scorn

Jag brukar inte använda svarta lack sådär väldans ofta. Jag tycker det är snyggt, men det är liksom inget speciellt med det. Men så är det inte med Scorn. Det är något speciellt. Det är nämligen matt, fast inte helt matt.





Ett enda lager var allt som krävdes. ETT!! Första la jag på ganska tunna lager, men det torkar så otroligt fort att det bara blev kladdigt ju fler drag jag gjorde.Gör om, gör rätt.... Ett flödigt lager blev perfekt.

onsdag 20 april 2011

Lemonade vs Lemon Fizz

Som jag lovat er kommer här en liten jämförelse mellan Orly Lemonade och China Glaze Lemon Fizz. De är så lika så jag hade nästan kunnat bära det så här utan att tänka på att det inte är samma lack.

Lemonade           Lemon Fizz

Lemon Fizz är något mörkare och mycket svårare att lacka med. Lemonade är lättare att kontrollera på nageln, och torkar dessutom snabbare. Ska man ha ett av dessa (för man behöver knappast båda) rekomenderar jag absolut Lemonade. Jag kommer nog aldrig använda Lemon Fizz nu när jag har båda två.



lördag 16 april 2011

Orly Lemonade

"Gult är fult" stämmer inte... Kolla bara här. Så himla snyggt. Till sommaren när man blivit lite brun kommer det här vara en av favoriterna tror jag.





Påminner extremt mycket om China Glaze Lemon Fizz, så jag får nog fixa en jämförelse på dessa lite senare.
Formulan är ganska rinnig, men täcker rätt bra ändå. Efter 3 lager var jag jättenöjd. Me like!

onsdag 13 april 2011

Orly Butterflies

Butterflies. Bara namnet låter sommar och vackert. Någon typ av rosakorall-halvjelly. Haha, bra beskrivning, jag vet ;) Det är verkligen snyggt. Det ser så mjukt och fint ut på något sätt.




Tre lager har jag på. Jag tog rätt tunna lager så ett fjärde tunnt hade inte skadat eller tre varav något lite tjockare. Like a lot.

Har varit hemma med sjuk dotter i en vecka ungefär, märks det? ;).

måndag 11 april 2011

China Glaze - Passion in the Pacific

Grönt. Vad tycker jag om grönt? Fint, men inte på mig. Jag har ju i och för sig hittat några gröna läckerbitar som även jag kan bära, men min uppfattning består överlag. Här kommer i alla fall ett grönt lack som jag faktiskt kan bära, utan att tvinga mig själv.

Passion in the Pacific hör hemma i Fiji Fling kollektionen, och är ett turkos frost-lack, med ganska mycket gröna pigment. Kanske gillar jag det så mycket just för att det inte är riktigt grönt?




 

Helt omöljigt att fånga de gröna pigmenten på bild. Här ser det bara turkos ut, och det är väl i och för sig rätt i direkt solljus. Men i skuggan och inomhus är det grönt. Jag lovar!

Det var lättlackat måste jag säga, och en ganska bra torktid. Tre lager täcker fint.

söndag 10 april 2011

China Glaze Island Escape

Släpps i April står det. Men, näääär? Jag vill ha dem nu!

Papaya Punch, 108 Degrees, Señorita Bonita, Blue Iguana, Cha Cha Cha, Electric Pineapple

Jag är mest sugen på 108 Degrees, Señorita Bonita och Cha Cha Cha. Släpp dem nu, tack!

torsdag 7 april 2011

En tub nagelbandsolja...

Jag är lite irriterad. Mina långfingernaglar går alltid av i hörnen. Jag fattar inte varför. Alla andra klarar av att hålla sig jämna och fina (med lite filning förståss) men långfingrarna pallar tydligen inte. Korta och runda vill dom va. Någon som vet vad som kan göras mot såna världsproblem? ;)

Jag har införskaffat mig en nagelbandsolja på tub... Så jäkla smidigt alltså! Det är alltså ingen creme, utan en lite trögflytande olja. Jag är kass på att smörja in mina nagelband när jag är i skolan osv, men nu kan jag göra det överallt. T.o.m på spårvagnen, utan att känna mig som en geek. Eller, ja, ni fattar ;)


Den här är iaf som ni ser, från CSS. Apoteket alltså. 45 kr tror jag att den kostade. Värt det! Jag inväntar även en liknande från OPI. Men, man kan ALDRIG ha för många produkter ;)

China Glaze - Peace on Earth

Olivgrön bas med gulskimmer. Jättefint. Kändes som om jag behövde bryta mitt våriga mönster med alla dess ljusa färger. Riktigt snyggt, och extremt lättlackat. Tre lager har jag här.




Skimret syns väl, och det fastnade fint på bild också. Snyggt! Känner dock redan nu att jag inte är redo att släppa in dessa mörka färger ännu. Våren får nog ge mig lite mer innan jag kan lita på den ;)

fredag 1 april 2011

BB Couture - Grasshopper

Oj, vad förvånad jag blev över slutresultatet! Jag var skeptisk under lackningens gång. Det var rätt så bångstyrigt och blev med två lager otroligt ojämnt. Men, skam den som ger sig. Efter tre lager var jag nöjd, och ja, se själva..




Lite limegrönt med fint skimmer som går i grönt och guld. Snyggt är det :) 

Märks det att jag är vårsugen? Jag har knappt tittat åt mina mörkare lack det sista.