tisdag 11 januari 2011

OPI The show must go on!

Åååh nu kommer det ett igen. Fastän jag hatar det. Tänker på Vänner-Chandlers ex, men jag säger ordet ändå. Oh. My. God! The show must go on är verkligen hur snyggt som helst. Ni får ursäkta kladdet.





Färgskiftningarna är starka...


I vissa ljus är det starkt rosa, och i vissa ljus riktigt orange. (Duokrom om jag har förstått det hela rätt?) Det glimmar som bara den och lyser verkligen upp tillvaron i detta vinterväder.

Det är lätt att lacka med, och den rosa basfärgen är ganska stark, så det täcker absolut med två lager, eller tre tunna möjligtvis. Jag har på tre. Det lägger sig jämnt och fint på nageln och kletar noll.

Me love!

söndag 9 januari 2011

MAC Asiatique

I jul-kollektionen finns två röda lack. Ett mörkt och det här ljusare. Frost stod det att detta skulle vara, men, ja, döm själva....




Det var riktigt svårt att få ett jämnt resultat då formulan var tjock och lite kladdig. Penseln gör det omöjligt att få upp rätt mängd färg och det flyter inte ut ordentligt. Två lager täcker, men eftersom det blev så ojämnt har jag fyra lager på. Färgen däremot är snygg. En klar röd, som ändå drar sig lite åt det mörkare hållet. Men frost är det då inte. Mer creme skulle jag vilja säga. Snyggt.

Me like..




lördag 8 januari 2011

Rituals Sapphire moon

Sapphire moon är ett mörkt, mörkt blått lack, utan att vara "nästansvart". Det är inköpt i Tyskland för en hundring...





Som ni ser så skimmrar det i en djup blå färg, och basen är blåsvart. Har man inget direkt ljus på skulle det kunna vara svart, men väl i ljuset träder skimret fram ordentligt. Väldigt snyggt. Jag har grundat med min ridggefiller och toppat med Seche Vite. Riktigt snyggt. Två lager täcker helt.

Formulan var bra. Den kändes ganska tjock, fast lättarbetad ändå. Flyter ut på nageln och kladdar inte. Snyggt!

Me like!

fredag 7 januari 2011

Sådan mor, sådan dotter...

Jag brukar lacka om när dotra mi sover eller är sysselsatt på eget håll. Men hon har ändå lyckats snappa upp hur man gör. Hon hittar min nagelbandsolja, ger den till mig och sträcker fram handen. Nagel för nagel ska "målas" och gärna flera gånger om.


Visst är dom fina? ;)

torsdag 6 januari 2011

Anchors away på väg!

12:e januari släpps kollektionen i USA. Hoppas, hoppas den kommer hit kort efter det. Om inte annat så finns ju nätet ;)

O'hoy!

MAC Vice is Nice

Jag fortsätter att utforska MAC's julkollektion och denna gången blev det Vice is Nice. Ett guldigt foil-lack med mycket glans.





 

Det är väldigt mycket mörkare än det guldiga Midnight Kiss från China Glaze, som jag visade för ett tag sedan. Guldfoil som guldfoil tänkte jag nästan, men vilken skillnad! I flaskan såg det ganska tråkigt ut, fastän färgen var exakt. Men väl på nageln är det helt grymt läckert.

Formulan på Vice is Nice var mycket bättre än på det i det tidigare inlägget. Problemet med penseln kvarstår dock... Den är liten och väldigt smal och jag har svårt att måla snyggt då. Det flöt ändå ut ganska bra och var tunnt (fast inte rinnigt) och lättarbetat. Tre lager täckte bra.

Me like!

tisdag 4 januari 2011

Mac Beyond Jealous

Första lacket från MAC's julkollektion har åkt på. Faktiskt inte innan nu, vet inte riktigt varför jag varit lite seg med det men. Bättre sent än aldrig. De fem flaskorna ligger fint förpackade i en söt liten plåtburk, och när jag först kollade igenom dem lite snabbt var jag helt säker på att just detta var ganska mörkblått. Men efter ytterligare en anblick insåg jag att så var inte fallet.

Beyond Jealous är ett "nästansvart" lack som går mot grönt och blått. Bara i direkt ljus syns färgerna ordentligt. Supersnyggt!




Ni kan se hur mitt Seche Vite har krympt lacket. Förstår inte varför. Någon som har några tips att dela med sig av?

Det var ganska täckande direkt, men färgen flöt liksom inte ut så bra över nageln. Det blev därför lite ojämnt, så trots at det täckte direkt krävdes tre lager för ett jämnt resultat. Penseln är otroligt smal och jag är urusel på att måla när så är fallet. Detta är en miniflaska, men jag hade absolut kunnat tänka mig en full-stor.

Flaskan håller vad den lovar, vilket är typ: Är den svart, grön, eller blå? Det är lite svårt att bestämma sig.

Me like!

söndag 2 januari 2011

China Glaze Anchors away

Jag måste säga att jag längtar helt galet mycket efter den nya kollektionen Anchor away, som ska släppas nu i januari eller i februari. Snälla, snälla dagarna, gå fort!


Speciellt sugen är jag på:

Life Preserver
Ahoy!
Below deck
Knotty
Lighthouse
White Cap
Starboard

Spännande kollektion!

Chanel Paradoxal

Chanel Paradoxal är först ut på det nya året. En grå bas med lila skimmer. Det var svårt att få fram den verkliga färgen på korten, men jag tycker nog ändå att jag lyckats. Ett okej lack. Och dyrt. 249 kr var det inte värt, eftersom det mestadels bara ser ut som ett vanligt grått creme-lack.



Två lager ridgefiller har jag under tre lager Paradoxal, och två lager topp-lack.


Det lila är ursnyggt, men som sagt. Inte värt sitt pris.

Formula: Tunnt men inte rinnigt.Torkar långsamt långsamt utan topplack.
Lager: Tre krävdes för att få ett jämnt resultat.
Färg: I ljuset är det jättefint med det lila skimret. Den annars grå färgen är ganska intetsägande.

I flaskan ser det ut att vara ännu mer skimmer, så jag blev lite besviken när jag väl fått det på tassarna.

Me like, men inte mer.